latinica  ћирилица
24/06/2019 |  12:55 | Аутор: РТС

Мандић: Олуја, киша, лудница - као у филму

Ватерполо репрезентативац Србије Душан Мандић, један од јунака спектакуларне побједе над Хрватском (12:11) за трофеј Свјетске лиге у Београду, каже да су сценарио и атмосфера у финалу на базену Ташмајдан били као у филму. Србија је освојила 12. титулу Свјетске лиге, а седму у посљедњих осам година, у мечу за памћење по великом пљуску и побједи над свјетским прваком и великим ривалом.
Душан Мандић (фото: А. Димитријевић / РАС Србија) -
Душан Мандић (фото: А. Димитријевић / РАС Србија)

- Било је тешко и занимљиво, та киша и атмосфера... Све те носи, невријеме појачава атмосферу, чујемо да људи још више навијају и гласнији су. У финишу је било све неизвјесније, примили смо гол, послије је Филиповић донио побједу, издржали смо. Било је сјајно финале - изјавио је Мандић Тањугу.

Љеворуки ватерполиста италијанског Про Река признаје је да је исход меча могао и да буде другачији, односно да оде у петерце након што је Филип Филиповић голом 17 секунди прије краја донио тријумф "Делфинима".

- Одиграо сам једно од најлуђих финала, у филмској атмосфери и невремену. Олуја, киша, публика нас је бодрила од почетка до краја и била играч више. Честитам екипи на лавовској борби и екипи Хрватске, заслужено је стигла до финала. Срећан сам што није и све се завршило у нашу корист - каже стријелац четири гола у финалу.

Сљедећи циљ је свјетско злато овог љета у Јужној Кореји, које је тренутно у рукама баш Хрватске.

- Идемо на СП са највишим амбицијама, да преуземо трон од Хрватске. Ипак, мало ћемо да уживамо у овој великој побједи -  навео је Мандић и уз осмјех поручио да се нада да ће селектор Дејан Савић дати екипи бар два дана одмора и да ће "имати мало обзира".

Мандић додаје да је био увјерен да ће Филиповић реализовати одлучујући петерац.

- Филип у битним тренуцима не може да изневјери. То је његов квалитет, честитам му на голу - закључио је Мандић, који се само насмијао на подсјећање о фантастичном голу "шраубом" при вођству Хрватске 9:8 четири и по минута прије краја.

Наредно Свјетско првенство се игра у Јужној Кореји од 15. до 27. јула.