latinica  ћирилица
24/06/2019 |  13:03 | Аутор: СРНА

Човић поручио Изетбеговићу: Уздржати се од једностраних потеза

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изразио је изненађење начином на који је предсједавајући овог дома Бакир Изетбеговић иницирао и упутио позив за сазивање хитне сједнице Дома народа.

Човић у допису упућеном Изетбеговићу истиче да је у четвртак, 20. јуна, службено информисан о захтјеву предсједавајућег Клуба бошњачког народа у Дому народа о сазивању хитне сједнице Дома, а дан касније примио је и Изетбеговићев позив за одржавање хитне сједнице.

- Како током наше интензивне комуникације претходних дана нисмо разговарали, нити је спомињана могућност сазивања овог и оваквог вида засједања Дома народа, изненађен сам начином на који је инициран и упућен. Уважавајући наше досадашње разговоре, очигледно је да је нужно начинити пословничке и политичке претпоставке за одржавање сједнице Дома народа, са овим или неким другим дневним редом. Ако су испуњене ове основне претпоставке, могуће је очекивати и успјешну реализацију саме сједнице - наводи се у Човићевом допису.

Он је позвао Изетбеговића "да се сви суздрже од оваквих и сличних једностраних потеза, који не воде договору и сарадњи, неопходним за стабилизацију прилика у БиХ".

За данас је заказана прва хитна сједница Дома народа парламента БиХ, на чијем је дневном реду именовање чланова Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе.