latinica  ћирилица
24/06/2019 |  15:10 ⇒ 18:16 | Аутор: srpskainfo.com

Билчару за убиство Mиловановића 14 година затвора

Горан Билчар осуђен је данас у Окружном суду у Бањалуци на 14 година затвора због убиства Бојана Миловановића (29) из Козарске Дубице.
Билчар-пресуда - Фото: РТРС
Билчар-пресудаФото: РТРС

Убиство се десило 18. октобра прошле године у центру Бањалуке, када је Билчар шрафцигером Миловановића убо у главу.

У овом случају због учешћа у тучи судило се и Билчаревом пријатељу Марку Михајиловићу (27) из Бањалуке те Миловановићевим другарима Ђорђу Боровчанину (25) и Ђорђу Ђенадији (21) из Козарске Дубице.

Према пресуди 18. октобра прошле године у периоду између 2.40 и 3.20, у једној бањалучкој пекари  дошло је до вербалног сукоба између Билчара, Михајиловића са једне стране, те Миловановића, Боровчанина и Ђенедије са друге стране.

Затим су момци из Козарске Дубице изашли из пекаре и сјели у "фиата" којим је управљао Ђенадија.

– Упутили су се низ улицу Николе Пашића, гдје су на раскрсници са улицом Војводе Радомира Путника, Ђенадија окренуо возило и вратио се према поменутој пекари. Ту су видјели Билчара и Михајловића како излазе из пекаре и седају у свој аутомобил БМW – наводи се у оптужници.

Послије тога, Ђенадија је на првој раскрсници са Јеврејском улицом, окренуо возило и поново крену пема пекари.

– Ту су обишли БМW у којем су били Билчар и Михајиловић, а који су возилом кренули за њима. Након тога Ђенадија је "фиата" зауставио на паркинг мјесто, а поред њега је стао и БМW. Тада су сви изашли из возила и долази до физичког обрачуна између њих – појашњено је у оптужници.

Током туче Билчар је из гепека свог аутомобила узео дизалицу коју је бацио према Миловановићу.

-Билчар је затим из гепека узео и шрафцигер и у намјери да убије Миловановића, два пута га убо. Први пут га је убо у предјелу лијеве стране врата, услед чега је Миловановић задобио повреду у виду плитке кожне убодине – пише у оптужници.

Затим га је други пут убо у сљепочницу, при чему је Миловановић задобио повреде у виду разорења витално важних можданих центара, који су настали дуж канала убодне ране.

– Непосредно након тога Миловановић је преминуо. Билчар је том приликом задобио лаку тјелесну повреду у виду мањег крвног подлива изнад десног ока и мању огуљотину на доњој усни – објашњено је у оптужници.

У то вријеме трајала је туча између Михајловића са једне, те Боровчнина и Ђенадије са друге стране. У том сукобу они су се ударали рукама и Михајиловић је задобио лаку повреду лијевог раменог зглоба.

Након убиства, Горан Билчар и Марко Михајиловић су побјегли, али уз помоћ снимака са безбједносних камера у пекари, они су идентификовани и приведени.