latinica  ћирилица
24/06/2019 |  15:42 | Аутор: СРНА

Одбијена иницијатива да Дан побједе над фашизмом буде нерадни

Посланици Представничког дома Парламента Федерације БиХ нису прихватили иницијативу да 9. мај, као Дан побједе над фашизмом и Дан Европе, буде проглашен нерадним у ФБиХ.
Представнички дом Парламента Федерације БиХ - Фото: klix.ba
Представнички дом Парламента Федерације БиХФото: klix.ba

Прихваћена је иницијатива посланика ДФ-а Џевада Аџема да се сагледа ко је одговоран што је из буџета ФБиХ плаћено 9,5 милиона КМ пенала зато што нису реализована 22 пројекта из Програма јавних инвестиција.

На данашњој сједници требало би да буде размотрен приједлог да Унско-сански кантон, док траје мигрантска криза, добије више новца у расподјели јавних прихода, коју је предложио посланик СДА Хамдија Абдић.

Из Наше странке су најавили да неће подржати измјене Закона о припадности јавних прихода којима би се Унско-санском кантону дало мало више новца док траје мигрантска криза.

Говорећи о измјенама тог закона, посланик СДП-а Сенаид Бегић навео је да се измјена закона не може односити на један град или регију, те додао да су промјене овог закона потребне јер је он и био донесен као привремено рјешење, али не на овакав начин.

Посланици нису прихватили ни да се утврди могућност да Министарство културе и спорта ФБиХ буде преименовано у министарство културе, спорта и младих.