latinica  ћирилица
24/06/2019 |  16:36 ⇒ 22:29 | Аутор: РТРС

Херцеговачки радикали неће ни да чују за уједињење са ПДП-ом

Први људи општинских одбора Српске радикалне странке Републике Српске у Херцеговини нису подржали уједињење ове партије са ПДП-ом, а у будућем политичком дјеловању покушаће да задрже назив странке или ће основати нови покрет, али за интеграцију са "педепеовцима" неће ни да чују.
Требиње (Фото:trebinjelive) -
Требиње (Фото:trebinjelive)

Поручили су то данас представници радикалских одбора из Требиња, Билеће, Гацка и Невесиња, тврдећи да поштују ПДП и његов опозициони рад, али да мајско уједињење не подржавају јер је оно производ личних интереса Миланка Михајилице и неколико људи око њега.

Предсједник општинског одбора СРС Републике Српске Билећа Момчило Куреш рекао је да су у овом ставу били јединствени и на главном одбору странке, гдје су гласали против уједињења.

- Ми нисмо сами, исто мишљење имају и поједини чланови главног одбора из Приједора, Брода, Прњавора, Лакташа, јер смо свјесни да је ово подређивање личним интересима гдје је Михајилица обезбиједио себе. А ми смо политички ентузијасти који смо од самог почетка у радикалима - навео је Куреш.

Он је истакао да вјерује да ће успјети да задрже постојећи назив странке, јер у Херцеговини увијек имају сигурне одборнике.

Истог става је и предсједник Општинског одбора СРС Републике Српске из Гацка Коста Милићевић који је рекао да су херцеговачки радикали остали вјерни програмским принципима и да су, за разлику од неких који су изабрали личне интересе, они остали на страни идеолошког.

- Нити желимо, нити хоћемо да будемо дио страначког пакета који за политичку трговину користи бивши предсједник наше странке Миланко Михајилица - навео је Милићевић, који је и потпредсједник скупштине општине Гацко.

Он је казао и да није искључена могућност да се сви радикали у Херцеговини и Српској уједине у једну политичку партију, о чему ће се разговарати у будућности.

И за одбор у Невесињу све је јасно - са ПДП-ом се не мисле уједињавати - каже предсједник радикалског одбора Перо Лазовић.

Он је позвао све искрене радикале да не насједају на приче из медија и да остану вјерни СРС Републике Српске.

- Позивам све чланове да остану у СРС Републике Српске. Странка формално-правно постоји. Наћи ћемо модус да и сљедеће године изађемо на изборе - навео је Лазовић.

СРС Републике Српске је интегрисана у ПДП средином маја.

Извор: trebinjelive.info