latinica  ћирилица
24/06/2019 |  18:17 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Додик: Тачи није позван као "предсједник"

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да Хашим Тачи није позван као "предсједник" самопроглашеног Косова на Самит процеса сарадње југоисточне Европе.

- Тачи није позван као предсједник, него као Приштина. Тај формат су прихватиле земље које нису признале Косово, а то су Србија, Румунија, Грчка и БиХ. Ако ће доћи као Приштина и у фус ноти, нека дође и уколико му то није проблем, зашто би нама био. Сви остали су позвани као предсједници држава - рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да Косово остаје непризнато.

- Став о Тачију сам изнио када сам рекао да Република Српска нема никакве амбиције и територијалне претензије на Косову и да /Тачи/ мора да разумије да је Косово саставни дио Србије. Косово остаје непризнато и ако Тачи пристаје да дође на СЕЕЦП на начин како је предвиђено, а то је фус нота, онда нека то уради - рекао је Додик.

Он је истакао да су неки од предсједника потврдили долазак на Самит.

- Нико не треба да сумња да ћу као српски члан Предсједништва БиХ, који ће предсједавати скупом, учинити све да Република Српска буде видљива - рекао је Додик и закључио да је Република Српска уређена и стабилна, упркос покушајима неких да је представе другачије.

Повезане вијести:

Писма за Самит типска, осим за тзв. Косово: Додик Тачија не сматра предсједником (ФОТО)