latinica  ћирилица
24/06/2019 |  20:38 | Аутор: sputniknews.com

Патрушев и Болтон разговарали о контроли наоружања

Секретар Савјета безбедности Русије Николај Патрушев разговарао је са помоћником предсједника Сједињених Америчких Држава за националну безбједност Џоном Болтоном о ситуацији у Венецуели и питањима контроле наоружања, изјавио је новинарима његов портпарол Евгениј Аношин.
Секретар Савjета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев (фото: © Sputnik/ Сергей Гунеев) -
Секретар Савjета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев (фото: © Sputnik/ Сергей Гунеев)

- Патрушев и Болтон разговарали су о одређеним аспектима руско-америчких односа у области безбједности, обраћајући посебну пажњу на питања стратешке стабилности и контроле наоружања - рекао је Аношин након састанка у Јерусалиму који је трајао сат и по времена.

Према његовим ријечима, на иницијативу америчке стране подробно је размотрена ситуација у Венецуели, а поновљен је непромјенљив став Русије о потреби за дијалогом ради превазилажења унутрашње политичке кризе у тој земљи.

Портпарол Николаја Патрушева је додао да су се саговорници такође дотакли низа питања који се односе на регионалну безбједност.

Према речима Аношина, у понедјељак су у Јерусалиму одржане консултације на нивоу замјеника секретара Савјета безбједности Русије и Сједињених Америчких Државе на којима су учествовали представници неколико руских министарстава и институција.