latinica  ћирилица
25/06/2019 |  08:37 | Аутор: Б92

Ван Гал: Меси и Нејмар нису тимски играчи

Бивши тренер Барселоне Луј ван Гал мишљења је да Лионел Меси и Нејмар не доприносе довољно кохезији саме екипе.
Луис ван Гал - Фото: AP
Луис ван ГалФото: AP

Холанђанин је назначио да је неуспех Барселоне да освоји Лигу шампиона још од 2015. године резултат тога што највеће звезде не доприносе довољно тимској игри.

- Фудбал је тимски спорт, а не индивидуални. У Шпанији се ово често заборавља јер велике звијезде имају главну ријеч. Вјерујем да баш те звијезде морају допринијети тимској игри и побједама своје екипе, а то често није случај - започео је интервју за шпанске медије Ван Гал.

- Погледајте Барселону. Колико титула Лиге шампиона су освојили са најбољим играчем свијета како га они називају? Погледајте ПСЖ, колико су они титула Лиге шампиона освојили од доласка Нејмара? Волим их као индивидуалне играче, ипак не раде за тим. У колективним спортовима нема важније ствари од тимске игре.

Холандски стручњак у Ливерпулу види оличење баш ове тимске игре о којој говори.

- Један од најбољих примјера тимског играча је Џејмс Милнер. у финалу Лиге шампиона играо је и као дефанзивац и као везни играч. То је сјајно видјети за некога ко има 33 године. И нападачи Ливерпула, сви играју за екипу прије свега. Салах, Фирмино и Мане доприносе одбрани јер тим игра високи пресинг, а ово је на својој кожи осјетила и Барселона - наставио је Холанђанин.

- Волим Месија као фудбалера, у томе му нема равног, дефинитивно је најбољи на свијету што показују и статистике, али гдје је Лига шампиона све ове године? Као капитен екипе морате ово да се запитате. Барселона има одличан тим, играчи попут Ракитића, Кутиња, Албе или Тер Штегена нису лоши играчи, штавише, једни су од најбољих на својим позицијама. Меси мора да сноси дио одговорности за оно што се дешава у екипи. Није поента да играчи играју за Месија, већ да сви играју за тим - додао је холандски тренер.