latinica  ћирилица
25/06/2019 |  11:08 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Цвијановић у САД: Добра сарадња Српске и Мериленда у области здравства (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у оквиру посјете Сједињеним Америчким Државама са државним секретаром Мериленда, Џоном Вобенсмитом и предсједницом Дома делегата савезне државе Мериленд, Адриан Џонс.

Саговорници су оцијенили да постоји могућност, као и заједнички интерес, да се сарадња Српске и Мериленда подигне на виши ниво, посебно у области здравства, образовања и заштите животне средине.

Фото: РТРС

На састанку је изражено задовољство досадашњом добром сарадњом Српске и Мериленда у области здравства, а која се темељи на основу протокола о сарадњи који су потписали Универзитетска болница Џон Хопкинс и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Фото: РТРС

Током састанка са званичницима Мериленда, предсједница Републике Српске је истакла да је БиХ децентрализована земља, те да је претпоставка њеног функционисања и политичке стабилности сарадња различитих нивоа власти, као и легитимно представљање сва три конститутивна народа на заједничком нивоу.

Фото: РТРС

Након састанка, државни секетар Воберсмит упознао је предсједницу Српске са историјом и традицијом Мериленда, као и са управљањем и начином одлучивања у овој америчкој савезној држави, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Фото: РТРС