latinica  ћирилица
25/06/2019 |  12:21 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Унапријеђени "Деспот" данас у Београду (ВИДЕО)

Генерални директор компаније Технички ремонт Братунац, Славенко Ристић, изјавио је данас да на Међународном сајму наоружања и војне опреме Партнер у Београду ово привредно друштво представља своје производе, укључујући и унапријеђену верзију функционалног оклопног возила "Деспот".
"Деспот" - Фото: РТРС
"Деспот"Фото: РТРС

- Имали сте прилику да 9. јануара у Бањалуци видите прототип "Деспота", функционалног гвозденог возила, а данас презентујемо серијске моделе који иду у службу Министарства унутрашњих послова Републике Српске и на то смо изузетно поносни - рекао је Ристић Срни у Београду.

Он је напоменуо да су на штанду компаније Технички ремонт Братунац изложени и пиштољи који већ раније презентовани.

- Користимо Сајам да се прикажемо у најбољем могућем свјетлу - истакао је Ристић.

Он је захвалио свим радницима који су, како је рекао, радили у три смјене и без којих не би било могуће стићи на вријеме представити се у овом свјетлу.

Прототип оклопног возила "Деспот", од представљања 9. јануара за Дан Републике, усавршен је и претрпио је 52 измјене, а најзначајније су функционалне измјене, од рампе за уласке, преко оружарница, те отвора за евакуацију.

На Сајму наоружања и војне опреме Партнер у Београду наступа 128 излагача, међу којима и излагачи из Републике Српске и БиХ.