latinica  ћирилица
25/06/2019 |  12:43 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Давидовић: Спорт учинити доступним свој дјеци

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да ово министарство чини све да спорт учини доступним свој дјеци у Српској.
Соња Давидовић са У12 фудбалском репрезентацијом Републике Српске - Фото: СРНА
Соња Давидовић са У12 фудбалском репрезентацијом Републике СрпскеФото: СРНА

- У том смислу смо припремили и пројекат који планирамо да реализујемо у наредном периоду, а односи се на школски спорт - рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци након пријема за фудбалску репрезентацију Српске у категорији до 12 година.

Она је младим фудбалерима и стручном штабу честитала побједу на Међународном дјечијем турниру "Драган Манце куп 2019", додавши да је, осим тимског било и појединачних успјеха репрезентативаца Српске, као што је најбољи голман и најбољи играч турнира.

Селектор репрезентације Српске за играче до 12 година Вељко Цвјетиновић рекао је да су играчи одиграли изванредан турнир у веома јакој конкуренцији од 30 екипа и оставили фантастичан утисак, што доказује и резултат - осам побједа из исто толико утакмица, са гол разликом 27:0.

Он је најавио да ће се селекција Српске, у сарадњи са Министарством, породице, омладине и спорта Српске, у наредном периоду на Јахорини припремати за престижни турнир у Чешкој, који су освајали три године узастопно.

Цвјетиновић је захвалио Давидовићевој за пријем и честитке, као и подршку младим фудбалским репрезентативцима Српске.

Фудбалер Душан Петрић из Градишке рекао је да је на турниру у Београду било тешких утакмица са јаким противницима, те додао да му је драго што је репрезентација Српске показала да је најбоља.

Андреј Мићић, који је прошао селекције у лондонском Челсију, рекао је да је на турниру у Београду било много јаких екипа, те да је Српска показала да је много јача од њих.

Млади нападач из Фудбаласког клуба Козара из Градишке Драган Пејић проглашен је најбољим играчем турнира, а голман Жељезничара из Добоја Младен Убипариповић за најбољег голмана.

Међународни турнир "Драган Манце куп 2019" одржан је од 14. до 16. јуна у Београду.