latinica  ћирилица
25/06/2019 |  13:06 ⇒ 15:14 | Аутор: СРНА

Веома значајно да Српска оживљава намјенску индустрију

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је веома значајно да Република Српска оживљава своју намјенску индустрију у кооперацији и координацији са капацитетима Србије, као и у сарадњи са другим земљама.

Додик је истакао да ће данас посјетити Сајам намјенске индустрије у Београду и фирме из Републике Српске, међу којима Технички ремонт Братунац, бањалучки Космос и бијељински Орао.

- Оно што могу да видим јесте да се Технички ремонт Братунац свакао експонирао не само у региону, него и шире, те у том погледу треба пружити подршку таквим настојањима наших компанија - рекао је Додик новинарима.

У Београду данас почиње Сајам наоружања и војне опреме "Партнер" на којем ће наступити 128 излагача, међу којима и излагачи из Републике Српске и БиХ.

Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Њемачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, БиХ - Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка, Бјелорусија, Словачка и Србија, као и бројне високе стране делегације.