latinica  ћирилица
25/06/2019 |  13:59 | Аутор: СРНА

Направили прашкасти шампон за псе

Хелена Крећа из Новог Града, Сања Којић из Српца и Ђорђе Кокошар из Шипова су, уз менторску подршку Фондације Мозаик, развили пословну идеју - производе прашкасти шампон за псе, а ускоро ће регистровати фирму.
Прашкасти шампон за псе - Фото: СРНА
Прашкасти шампон за псеФото: СРНА

- За прављење шампона имали смо помоћ технолога и фармацеута. Састојци су 100 одсто природни. Користимо кукурузни скроб, соду бикарбону и есенцијално уље лаванде - рекла је Крећа за Срну.

Она је навела да је употреба прашкастог шампона Петвет једноставна - након наношења прашак се утрља кружним покретима руке, након чега се длака пса ишчетка.

- До сада су реаговања наших купаца позитивна. Имамо продају посредством друштвених мрежа и у потрази смо за дистрибутерима за тржиште БиХ - каже Крећа.

Од идеје до реализације радили су двије године, а у плану су прашкасти шампон на бази уља чајевца и уља пеперминта.

Размишљају и о производњи течног шампона за псе, мелема за шапе и спреја против задаха паса.

Крежа је рекла да ће у предузећу које ће бити регистровано у наредна три мјесеца Фондација Мозаик имати 51 одсто удјела.

Она је појаснила да је веза са Фондацијом Мозаик из пројекта Омладинске банке који се реализује и у ове три локалне заједнице.

- Свој дио ми планирано испунити друштвеним ангажманом. У плану су нам прихватилишта за псе, да ли ћемо дати новчану помоћ, шампоне или радити. Мислимо да треба промијенити свијест грађана у вези са напуштеним псима. Нису проблем пси, већ њихови власници који више не желе да се брину о њима - каже Крећа.