X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
25/06/2019 |  15:00 ⇒ 15:29 | Извор: СРНА

Макрон упутио писмо захвалности Додику (ФОТО)

Предсједник Француске Емануел Макрон захвалио је предсједавајућем и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за поруку солидарности коју је послао након пожара у катедрали Нотр Дам у Паризу.
Емануел Макрон - Фото: AFP
Емануел МакронФото: AFP

- Знам да је пожар, који се догодио 15. априла, изазвао изузетне емоције у БиХ, као и у Француској у складу са симболом који представља Нотр Дам за хришћане и нашу заједничку европску културу - истакао је Макрон у писму захвалности упућеном предсједавајућем Предсједништва БиХ.

Макрон је нагласио да је њихова амбиција да за пет година обнове Нотр Дам.

Он је додао да су током своје историје градили градове, луке, цркве, и да их је много горјело или је уништено ратовима, револуцијама или грешком људи, али су сваки пут обновљени.

Писмо Макрона Додику (Фото: СРНА)

- Захваљујући поново за поруку солидарности и подршке, упућујем Вам изразе изузетног поштовања - нагласио је Макрон у писму Додику.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је дан након пожара у катедрали Нотр Дам, 16. априла, упутио писмо подршке предсједнику Француске Емануелу Макрону и француском народу, изразивши најдубље жаљење због трагедије која се догодила са катедралом Нотр Дам и изразио наду да ће то ремек дјело готичке умјетности бити обновљено као што је великим дијелом учињено након што је изгорио бисер српске духовности Хиландар на Светој гори.

Додик је оцијенио да је Нотр Дам један од најважнијих симбола европске културе и представља прворазредну вриједност, не само за француски народ већ и све нас којима је стало до хришћанског насљеђа које је темељ нашег идентитета.