latinica  ћирилица
25/06/2019 |  20:20 ⇒ 26/06/2019 | 08:28 | Аутор: СРНА

"Конференција беба 2019" широм Српске (ФОТО)

У трочлано предсједништво јубиларне 20. "Конференције беба 2019" на Сокоцу изабрани су најмлађа беба Лазар Боровчанин, најстарија беба Хелена Зубан и најмлађа беба са највише браће и сестара Лав Делипара.
Соколац - "Конференција беба 2019" - Фото: СРНА
Соколац - "Конференција беба 2019"Фото: СРНА

Лазар Боровчанин рођен је 23. јуна и треће је дијете у породици, Хелена Зубан рођена је 28. јуна 2018. године и Лав Делипара рођен је 19. маја и има браћу Николу, Михајла и Ђорђа, образложено је на конференцији.

Начелник Одјељења за општу управу општине Соколац Љиљана Дамјановић рекла је новинарима да су за учешће на конференцији родитељи пријавили 82 дјеце од рођених 91, према подацима Педијатрије Дома здравља "Др Љубомир Ћеранић" на Сокоцу од 28. јуна прошле године до данас.

Она је нагласила да су чланови трочланог предсједништва "Конференције беба" добили по дјечија колица, пакет хигијенских производа и пакет беби-пелена, а свим осталим пријављеним учесницима конференције уручени су по пакет хигијенских производа и пакет беби-пелена.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је новинарима да је ово јубиларна 20. "Конференција беба" на Сокоцу, која се први пут организује 25. јуна због низа културних и спортских дешавања у овом граду и да ће награде накнадно моћи преузети и родитељи беба које се роде од 25. до 28. јуна.

Он је нагласио да ће пакети "Тропика" бити уручени носиоцима три главне награде и за двије породице које имају по четворо дјеце. Општина Соколац је главни спонзор ове манифестације, а остали спонзори су "Недомеx" са Пала, соколачке апотеке "Свети Никола" и "Грација", компанија "Оногошт" и "Тропик" из Источног Сарајева.

Манифестација "Конференција беба 2019" биће одржана у 39 општина у Српској до 12. јула, а централна је планирана у Бањалуци 24. јула. Циљ ове манифестације је да се укаже на значај рађања и промовише породица као највећа вриједност заједнице.

На "Конференцији беба" малишанима је представљена маскота 56. Међуопштинских омладинских спортских игара - Соколко, које ће бити одржане на Сокоцу од 3. до 7. јула.

МИЛАНА, ПАВЛЕ И НИКОЛИЈА НАЈБЕБЕ ОПШТИНЕ ПРЊАВОРА

Милана Миоданић, Павле Маринковић и Николија Вуковић проглашени су за трочлано предсједништво 11. "Конференције беба" у Прњавору.

Најмлађа беба Милана Миоданић рођена прије 15 дана, док је Николија Вуковић, која има још три брата, беба са највише браће и сестара, најстарија беба је Павле Маринковић рођен 18. јула прошле године, а он је и побједник трке у пузању.

На "Конференцији" је било пријављено укупно 25 беба.

Миланина мајка Јелена Миоданић каже да подржава одржавање манифестација на којима се промовише родитељство, посебно јер и она потиче из вишечлане породице.

Фото: СРНА

Душко Вуковић, отац бебе са највише браће и сестара, каже да радо долази на "Конференцију беба" која је прилика за лијепо дружење.

На вечерашњој манифестацији одржано је и такмичење тата у брзини пресвлачења бебе, а награду у овој категорији однио је Милош Стјепановић, тата мале Софије. Предсједник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић изразио је посебну захвалност свим родитељима који су са малишанима дошли да подрже или учествују у манифестацији.

Он је упутио честитке побједницима у такмичењима и трочланом предсједништву уз жељу да у наредним годинама буде присутно још више дјеце.

ТРЕБИЊЕ: НИКОЛА МИЛОЈЕВИЋ БЕБА СА ТРИ БРАТА И ТРИ СЕСТРЕ

У Требињу је вечерас одржана традиционална манифестација "Конференција беба" на којој су у трочлано предсједништво изабрани Марија Николић као најмлађа, Теодора Ћаћић као "најстарија" беба и Никола Милојевић који има три брата и три сестре. За конференцију је било пријављено педесетак беба рођених од 28. јуна прошле године до данас.

У оквиру манифестације одржано је и такмичење беба у пузању.

Фото: СРНА

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности града Требиња Зоран Милошевић рекао је да се оваквим манифестацијама указује јавности на лошу демографску слику, те промовишу родитељство и породица.

Он је истакао да град Требиње доноси бројне мјере пронаталитетне политике, између осталог финансира вантјелесну оплодњу, а додјељује и новчане накнаде за сваку рођену бебу.

МОДРИЧА: ЛАЗАР ЛУКИЋ И ГАБРИЈЕЛА ПАЈИЋ БЕБЕ СА НАЈВИШЕ БРАЋЕ И СЕСТАРА

Лазар Лукић и Габријела Пајић, учесници вечерашње "Конференције беба" у Модричи, бебе су које имају највише браће и сестара, по четири.

Лазар Лукић је и најстарија беба рођен 28. јуна прошле године, а најмлађа је Урош Брадашевић рођен прије 30 дана.

У оквиру манифестације, на којој су учествовале 73 бебе, вечерас је одржано такмичење "Тате пресвлаче бебе" и пузање беба. Од 10 пријављених тата најбржи у пресвлачењу двомјесечног Александра био је Драгутин Игњатовић, док је најбржа беба у пузању била Маша Тадић која је у финалу побиједила Јулијану Јанаковић.

Фото: СРНА

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да је између два Видовдана - Дана општине, у Модричи рођено 188 дјечака и дјевојчица.

"Манифестација је уљепшала видовданске свечаности којима грађани и руководство Модриче обиљежавају Дан општине - 28. јуни", рекао је Крекић. Он је истакао да га радује и то да су од прошлог Видовдана до данас рођене 22 бебе више у односу на исти период од 2017. до 2018. године.

Ова манифестација организује се под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске од 22. јуна до 12. јула у 39 општина и градова.