latinica  ћирилица
25/06/2019 |  21:13 ⇒ 21:25 | Аутор: СРНА

Добој: Одржан концерт полицијског оркестра МУП-а Српске

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржао је вечерас у Добоју концерт на коме су изведене српске родољубиве пјесме, те класична, филмска и популарна музика.
Одржан концерт полицијског оркестра МУП-а Српске - Фото: СРНА
Одржан концерт полицијског оркестра МУП-а СрпскеФото: СРНА

Диригент Душан Покрајчић рекао је да оркестар у начелу изводи стандардне војне и полицијске маршеве, родољубиве пјесме и популарну музику.

Он је новинарима прије почетка концерта рекао да послије Добоја оркестар прави паузу, а да ће идући наступ бити у Требињу.

Руководилац оркестра Јелена Атлагић рекла је да први пут наступају у Добоју, у оквиру турнеје по градовима Републике Српске.

Она је навела да оркестар броји 20 професионалних музичара, као и диригента.

Атлагићева је истакла да је оркестар добро прихваћен код публике.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да је концерт поклон Добоју поводом обиљежавања Дана града - 28. јуна.

Током концерта изведени су Радецки марш, Марш на Дрину, Лађа француска, музика из филма "Отписани".

Вечерашњем концерту присуствовао је и градоначелник Добоја Борис Јеринић, припадници Оружаних снага БиХ и Пољског контигента ЕУФОР-а, као и друге званице.

Полицијски оркестар МУП-а Српске основан је крајем 2017. године, а први наступ је имао поводом Дана Републике прошле године.

До сада је одржао бројне концерте широм Републике Српске поводом значајнијих датума из богате историје српског народа, а учествује и у церемонијалним дешавањима.

Концерт је одржан у великој сали Центра за културу и образовање Добој.