latinica  ћирилица
25/06/2019 |  21:39 | Аутор: СРНА

Жунић: Потребно више полицајаца на терену

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић сматра да Српска треба да има више полицајаца на терену зато што у БиХ постоји проблем са мигрантима и елементарним непогодама.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Сваки полицајац на терену вриједи и не требамо изазивати страх од полицајаца. Мотив нам треба бити безбједност, а један од услова за ово јесте и квалитетна полиција. Требамо јачати полицију, а како ћемо то назвати мање је важно - рекао је Жунић у Народној скупштини током расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима.

У Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима, који су размотрили посланици, избрисани су чланови који се односе на успостављање резервног састава полиције.

Сједница Народне скупштине Републике Српске прекинута је вечерас и биће настављена сутра расправом о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру.

Посланици ће разматрати Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о оружју и муницији.

Биће разматран и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на добит, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о друштвима за осигурање, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Фискалним касама.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.