latinica  ћирилица
26/06/2019 |  11:17 ⇒ 12:44 | Аутор: СРНА

Јефтиније гориво, најниже цијене у Семберији

Гориво на бензинским пумпама у Семберији је значајно појефтинило и цијена износи од 1,92 до 1,98 КМ по литру, у зависности од бензинске пумпе.
Гориво - Фото: РТРС
ГоривоФото: РТРС

До прије неколико дана цијене су биле од 2,09 до 2,20 КМ.

Предсједник Занатско предузетничког удружења у Бијељини Милорад Стевић истакао је да је цијена горива у Семберији традиционално најнижа у Републици Српској и БиХ и на то су указивали и у другим срединама покушавајући да и своје цијене спусте, што је позитивно и добродошло.

- Географска позиција Бијељине и Семберије на тромеђи Хрватске, Србије и БиХ чини ово подручје веома фреквентним и познато је да људи због повољне цијене долазе из пограничних мјеста да би овдје точили гориво, што свакако поспјешује промет и укупан привредни потенцијал града - рекао је Стевић.

Он је истакао да је цијена горива сигурно примамљива и представља додатни подстицај и за потенцијалне инвеститоре, што даље омогућава отварање радних мјеста и развој индустријских зона, а што је значајно за регију.

- Најнижа цијена горива у Бијељини свакако ће и у будућности бити један од елемената да људи из околних мјеста долазе на ово подручје, веома је повољно за оне који пролазе кроз Семберију, који овдје бораве и, свакако, за све који желе да инвестирају - поручио је Стевић.

Он је оцијенио да је цијена горива била и биће велики подстицај привредног развоја и замаха Семберије.

- Надам се да ће тако бити и у будућности и да ће људи који се баве диструбуцијом горива на овим подручјима и надаље пратити токове на свјетском тржишту нафте и нафтних деривата и у складу с тим и даље спуштати цијене горива на овом простору, те остати најповољнији и најпривлачнији у окружењу - закључио је Стевић.