X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
26/06/2019 |  13:10 ⇒ 13:11 | Извор: СРНА

Медведев потписао указ о ембаргу на увоз хране

Премијер Русије Дмитриј Медведев потписао је указ којим је до краја наредне године продужен ембарго на увоз хране из појединих европских држава и чланица ЕУ, САД, Аустралије и Канаде, саопштено је на званичној интернет страници за правно информисање.
Дмитри Медведев (Фото: Sputnik/Екатерина Штукина) - Фото: Screenshot/YouTube
Дмитри Медведев (Фото: Sputnik/Екатерина Штукина)Фото: Screenshot/YouTube

Ембарго у Русији је на снази од 7. августа 2014. године, а односио се на производе из САД, ЕУ, Аустралије, Норвешке и Канаде, а касније је списак проширен на друге европске земље и Украјину.

Медведев је потписао указ у којем се наводи да је датум 31. децембар 2019. године преправљен на 31. децембар 2020. године, јавио је ТАСС.

Предсједник Русије Владимир Путин потписао је у понедјељак, 24. јуна, указ о продужетку посебних економских мјера против земаља које су увеле санкције Москви до 31. децембра 2020. године.

ЕУ и велики број других држава, укључујући САД, Канаду, Аустралију, Јапан, Швајцарску, Нови Зеланд и Исланд, почеле су у марту 2014. године да уводе санкције Русији због ситуације у Украјини, а касније су те мјере у више наврата продужаване.

Мјере против Москве посљедњи пут су продужене 12. јуна 2018. године, а на снази ће бити до краја 2019. године.