latinica  ћирилица
26/06/2019 |  15:21 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Фоча магнет за туристе (ФОТО)

У Фочи, скоро сви капацитети до краја љета су попуњени. Центар добре забаве, уживања у нетакнутој природи – другог по величини кањона у свијету, ријеке Таре, прашуме Перућица, планинских врхова, језера, регионални фестивал Океј фест, разлози су са дугачког списка зашто је све више туриста.

Франц Фердинанд, Дубиоза колектив, Гоблини, Бркови, Неле Карајлић и многи други, ове године задужени су за још једну незаборавну ОК авантуру на Тјентишту. 12,13. и 14. јула, врхунска забава, провод и дружење у Националном парку "Сутјеска".

- Оно што је нашој публици јако занимљиво јесу те туре гдје наши уживају у природи, у незаборавном рафтингу ријеком Таром који се препричава послије - рекла је Вања Мишић портпаролка ОК феста.

Рафтинг Таром

Магнет за туристе је и највиша планина у БиХ, Зеленгора са "горским очима", један од највећих базена на свијету, терени за рекреацију, кампови, излетишта, Пјешчане пирамиде, риболов на 17 ријека. Од ове године и нови смјештајни капацитети.

Зеленгора (Фото: Сања Панић)

- Реновирали смо други спрат хотела Младост такође вешерај, рецепцију, све је уређено, као и новоизграђени апартмани које смо направили и скоро отворили 24.маја - истакао је Дејан Павловић директор НП "Сутјеска" Тјентиште

Директорка Туристичке организације Фоча Љепосава Ђајић навела је да је ове године нуде и нову врсту смјештаја.

- Тзв. приватни смјештај из категорије собе за изнајмљивање, куће за одмор и стан на дан и ту имамо око стотину мјеста - додала је Ђајићева.

Видовдански успон на Маглић (Фото: СРНА)

И овог љета пред посјетиоцима су манифестације – Видовдански успон на Маглић, Гастро фест, Палачинкијада, Ајваријада, Дринска авантура, Дани боровнице, Поход на језера Зеленгоре и Дани гљиве.

Дринска авантура (Фото: СРНА)