latinica  ћирилица
27/06/2019 |  08:04 ⇒ 08:30 | Аутор: novosti.rs

"Дан Д" за Партизан

У Барселони ће данас бити донесена одлука о посљедњем учеснику Евролиге за наредну сезону. Адути црно-бијелих традиција и навијачи, Зенит по руским изворима фаворит.
КК Партизан - Фото: илустрација
КК ПартизанФото: илустрација

Одлуку о посљедњем учеснику Евролиге за наредну сезону путем специјалне позивнице, већ мјесецима стрпљиво чека неколико клубова. Међу њима и Партизан, који је уложио прилично енергије и времена у кампању повратка у елитно друштво.

Данас је "дан Д", с обзиром на то да је најављено да ће канцеларија у Барселони 27. јуна објелоданити коме додјељује такозвану "вајлд" карту.

Црно-бијели су већ дуго у најужем кругу кандидата, у једном тренутку незваничне информације су их промовисале у главног фаворита. Међутим, у завршници утакмице за драгоцјено мјесто међу 18 одабраних гласине су у први план избациле клубове са сјевера Европе.

Више руских извора објавило је да ће позивницу добити Зенит из Санкт Петербурга, што се поклапа са логиком евролигашких челника. Наиме, увелико се помиње да ће у спонзорски тим Евролиге ући руска компанија "Гаспром".

Прећутни дио уговора могао би да буде трећи клуб из те земље у Евролиги, уз ЦСКА и Химки. У оптицају су били и литвански Ритас и руски Уникс, али су временом губили корак за конкурентима.

Партизанови адути су традиција, резултати у прошлости и навијачи, у "минус" колони су финансије и атрактивност тржишта, такође у блиској вези са новцем. У данашње вријеме, зна се ко најчешће побјеђује у мечу финансијских и спортским мотива.