latinica  ћирилица
27/06/2019 |  08:07 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

На путевима у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, а мјестимична магла смањује видљивост на путевима у котлинама, уз ријеке и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због одржавања манифестације "Бањалучки дани музике" на платоу испред тврђаве Кастел, од данас до 30. јуна сваки дан од 17.00 до 4.00 часа биће потпуно обустављен саобраћај у Улици Теодора Колокотрониса, од раскрснице са Улицом Патре /кружни ток/ до раскрснице са Булеваром цара Душана.

Актуелни су радови на дионици магистралног пута Милићи-Власеница и регионалног пута Братунац-гранични прелаз са Србијом, због чега се врши наизмјенично пропуштање возила, једном траком.

Због санације клизишта, на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија вожња и поштивање саобраћајне сигнализације.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Саобраћај је, због покретања клизишта, потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

У Бањалуци ће до 2. септембра сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити затворена за четвороточкаше и претворена у пјешачку зону.

Због изградње источног транзита, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

У Федерацији БиХ на дионицама у котлинама и уз ријечне токове магла јутрос смањује видљивост, а на тим дионицама и коловоз је влажан, посебно на ширем подручју Грачанице и Купреса, као и путевима уз Лашву и Дрину.

Након обуставе током ноћи, јутрос од 6.00 часова на магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Током дана, због појачаног промета возила на овој дионици, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На магистралном путу М-5 у Јајцу, на мосту преко ријеке Пливе, због санационих радова обустављен је саобраћај. За возила до седам тона алтернативни правац је Језеро-Јајце, а за возила преко седам тона Мркоњић Град-Црна Ријека.

Због реконструкције раскрснице на магистралном путу Лашва-Травник, код мјеста Витез, саобраћа се наизмјенично, једном траком. Због појачаног интензитета возила дуге су колоне у оба смјера.

На граничним прелазима тренутно нема задржавања.

Саобраћај је забрањен за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.

Из Ауто-мото савеза савјетују возачима да, због високе дневне температуре, праве чешће паузе током вожње.