latinica  ћирилица
27/06/2019 |  08:09 | Аутор: sputniknews.com

КФОР: Ситуација на Космету под контролом

Портпарол КФОР-а на Косову и Метохији, пуковник Винченцо Грасо тврди да је безбједносна ситуација мирна и под контролом, да нема разлога за страх због вечерњег надлетања хеликоптера КФОР-а над Косовском Митровицом, територијом општине Звечан и дијела територије Зубиног Потока.
КФОР (Фото: Н1) -
КФОР (Фото: Н1)

Грасо за Политику тврди и да у четири српске општине на сјеверу, према сазнањима КФОР-а, нема опасности од хуманитарне кризе, те додао да оваква реторика, како каже, не помаже нормализацији живота.

- Ноћни лет хеликоптера је био уобичајена обука нове посаде јер је њихова ротација у току. Нема разлога за страх - каже Грасо.

Упитан да ли је тачно да је у уторак стигло појачање војске у базу Нотинг хила, код Лепосавића или је то било редовно кретање КФОР-а, Грасо каже да је добро познато да се та међународна војна мисија креће и распоређује трупе континуирано, као дио редовне обуке.

- Нема промјене у структури КФОР-а, све се нормално одвија - рекао је Грасо.

Он тврди да је безбједносна ситуација на Космету мирна и под контролом.

- Ништа неочекивано не може да се догоди и КФОР наставља да одржава односе и комуникацију са свим релевантним институцијама на Косову и у Србији - навео је Грасо.