latinica  ћирилица
27/06/2019 |  09:12 ⇒ 09:34 | Аутор: СРНА

Вучић позван на састанак Срба из региона

Предсједник Србије Александар Вучић позвао је представнике Срба из Црне Горе на састанак са Србима у региону сутра у Краљеву, изјавио је за Срну предсједник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић.
Александар Вучић (Фото:Tanjug:/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug:/Димитрије Гол)

Вуксановић је подсјетио да је недавно у отвореном писму обавијестио Вучића о све тежем положају Срба у Црној Гори и о томе да власт у Подгорици планира доношење закона о слободи вјероисповијести којим се жели одузети имовина Српској православној цркви у Црној Гори.

Он је навео да је у Вучићевом позиву назначено присуство свечаној Видовданској академији која се сваке године одржава у Краљеву, након које су предвиђени разговори Вучића са представницима Срба из региона.

На свечану академију у Краљеву позвани су и други представници Срба у Црној Гори, лидери Нове српске демократије, Демократске народне партије, Уједињене Црне Горе и Социјалистичке народне партије и Матице српске друштва за Црну Гору.

- Прије академије предвиђено је свечано отварање цивилно-војног аеродрома Лађевци код Краљева. Аеродром би требало да отвори Вучић, а требало би да присуствују и Срби из региона, као и Срби из Црне Горе - прецизирао је Вуксановић.