latinica  ћирилица
27/06/2019 |  10:53 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Подгорица: Полиција ускратила податке о забрани уласка српским интелектуалцима

Црногорска Управа полиције одбила је захтјев Српског националног савјета за достављање информације о статусу забране уласка у Црну Гору српском академику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, те политичару и правнику Дејану Мировићу, саопштено је из СНС-а Црне Горе.
Матија Бећковић - Фото: РТРС
Матија БећковићФото: РТРС

Српски национални савјет сматра да се оваквим поступком показује однос актуелне власти према званичној организацији српског народа, регистрованој у Црној Гори.

То уједно представља очигледну дискриминацију српских интелектуалаца, али и званичне српске организације у Црној Гори, која се интересовала за разлоге драстичног кажњавања одузимањем права на слободу кретања истакнутим појединцима српског народа, наводи се, између осталог, у саопштењу СНС-а.

Српски национални савјет Црне Горе тражи и достављање обавјештења да ли таква забрана постоји и, уколико је на снази, који су разлози за њено одређивање, те да ли је евентуална забрана временски ограничена.

Сходно могућностима за поновно подношење захтјева, адвокатска канцеларија СНС-а тражиће поједнична пуномоћја од Бећковића, Мировића, Раковића и Антића, како би коначно и они лично, јавност у Црној Гори и шире добили званично образложење о њиховом статусу забране уласка у Црну Гору.