latinica  ћирилица
27/06/2019 |  12:59 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Вучић: Захвалност Чепурину и Русији за све што су учинили за Србију

Предсједник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посјету руског амбасадора у Београду Александра Чепурина, захваливши њему лично и Русији за све што су учинили за Србију.
Александар Вучић (Фото: © Tanjug / Димитрије Голл) -
Александар Вучић (Фото: © Tanjug / Димитрије Голл)

- Помогли сте нам када смо у Савету безбедности УН успели да заштитимо свој народ и земљу од вечне стигме да смо геноцидан народ. Када год нам је била потребна помоћ у међународних организацијама и институцијама ви сте били уз нас. Зато вам кажем велико хвала у име грађана Србије - рекао је Вучић.

Он је нагласио да ни многе друге ствари не би могле да буду урађене без подршке Русије, укључујући, у економској сфери, градњу гасовода, који Србија никада није имала, а уз помоћ Руске жељезнице и најтежи дио пруге Београд-Нови Сад-Суботица, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

- Заједнички смо успевали све ове године да гарантујемо, или уз вашу подршку, пуну енергетску безбедност и сигурност за све грађане Србије - рекао је Вучић.

Он је посебно нагласио да је код руског амбасадора запазио нешто што је ријетко кад је ријеч о дипломатским представницима великих земаља, а то је да је у сваком тренутку показивао љубав, а прије свега, поштовање према Србији.

Чепурин је током опроштајне посјете рекао да је у Србији провео важан дио свог живота и да сматра да српски и руски народ могу да напредују заједно и имају сјајну будућност.

- Видимо да има напретка и да ситуација може да се промени. Само треба да идемо корак по корак напред - нагласио је Чепурин.

Он је рекао да је када је дошао у Србију видио да људи нису довољно задовољни животом, те да је у то вријеме осјећао велики песимизам код грађана, а сада, како је навео, види напредак, и морални и економски.

- То је велика заслуга власти и велика ствар - навео је Чепурин и истакао да Србија има могућности да напредује због промјена у управљању државом, која сада има добро руководство.

Чепурин је поручио да је за земљу врло значајно када нема великих подјела и сукоба у друштву.