latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:09 ⇒ 28/06/2019 | 07:48 | Аутор: РТРС

Званичници честитају крсну славу Војске Републике Српске

Предсједница Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом крсне славе Војске Републике Српске и истакла да се на Видовдан, датум који је кроз историју за српски народ био изузетно значајан, са поносом присјећамо херојског пута ВРС којим је прошла да би сачувала народ и одбранила вјековна огњишта.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Сви ми који данас живимо у миру и слободи са посебним поштовањем и захвалношћу морамо чувати успомену на припаднике ВРС чији су животи уткани у темеље Српске и његовати сјећање на њихову жртву, која нас трајно обавезује да чувамо, бранимо и градимо Републику - навела је Цвијановићева у честитки командату Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, те официрима, подофицирима и војницима овог пука, као и свим некадашњим припадницима Војске Српске.

Иразила је увјерење да ће припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука и у будућности, посвећени миру и јачању стабилности, са поносом и поштовањем, наставити да баштине свијетлу традицију Војске Републике Српске и професионално одговарају на све изазове.

- У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, са жељом да сваки наредни Видовдан прослављамо у још бољој и снажнијој Републици Српској - истакла је Цвијановићева.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Оружаних снага БиХ Видовдан - крсну славе Војске Републике Српске, уз поруку да је Видовдан дан који је дубоко уткан у биће српског народа и војника и од посебног значаја за Војску Републике Српске.
Вишковић је нагласио да је Војска Републике Српске дала немјерљив допринос у стварању и очувању територије, посебно становништва Српске.

- Српски војници су током свих претходних вијекова увијек бранили своја огњишта и свој народ, никад освајачки настројени а увијек за мир и слободу. На овај дан одајемо посебно почаст и изражавамо своје дубоко поштовање и захвалност према свим војницима Војске Републике Српске који су уткали своје животе у темеље Републике Српске - истакао је Вишковић у честитки.

Честитку Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Оружаних снага БиХ и свим бившим борцима Војске Републике Српске, упутио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

- Баштинећи традицију Војске Републике Српске, која је најзаслужнија за одбрану слободе српског народа и стварање и очување Републике Српске, у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука остали су на путу мира и слободе, поносно чувајући успомену на храбру Војску Републике Српске и професионално обављајући војничке задатке у интересу мира и стабилности цијеле земље - навео је Чубриловић.

Он је пожелио да крсну славу прославе достојанствено, уз изразе дубоког поштовања и сјећања на све погинуле борце Војске Републике Српске и одавање признања свим ратним војним инвалидима који су се херојски борили за слободу Републике Српске и српског народа.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, официрима, подофицирима и војницима Видовдан - крсну славу Војске Републике Српске и овог пука.

Додик је нагласио да је Трећи пјешадијски (Република Српска) пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант опстанка Републике Српске и српског народа на овим просторима.

Он је истакао да су српска војска и српски народ по традицији слободарски, увијек на страни правде, мира и слободе.

- Војска Републике Српске основана је да би се заштитио српски народ и најчасније је утицала на стварање и очување Републике Српске. На овај дан посебно треба да се присјетимо војног пута Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, кроз шта је све прошла да би одбранила територију Републике Српске - поручио је Додик у честитки.

Додик је истакао да одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, сви ми који данас живимо у миру и слободи, с дубоким поштовањем и вјечном захвалношћу треба да његујемо сјећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо нашу Републику и оставимо у насљеђе будућим генерацијама.

- Уз дубоко увјерење да ћемо и у будућности наставитии да његујемо традицију, желим вам срећну крсну славу, да је прославите свечано и достојанствено. Такође, желим вам много успјеха у даљем раду и личну и породичну срећу - нагласио је српски члан Предсједништва Милорад Додик.