latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:34 | Аутор: СРНА

Зворник: Брза вожња узрок трећине саобраћајних незгода

На подручју Полицијске управе Зворник у првих пет мјесеци евидентирана је 191 саобраћајна незгода, од којих је 66 било због брзе вожње, саопштено је данас из ове управе.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У истом периоду из саобраћаја је искључено 530 возача, од којих је 436 због вожње под дејством алкохола.

У регионалној акцији појачане контроле учесника у саобраћају, која је на подручју зворничке Полицијске управе спроведена 21. и 22. јуна, код 29 возача евидентирано је присуство алкохола у крви, од 226 контролисаних.

Приведена су три возача код којих је утврђено 1,5 промила алкохола у крви и они су задржани до отрежњења, док су четири учесника у саобраћају санкционисана током контроле на присуство дроге или психоактивних лијекова.

У овој акцији, којој је акценат био на контроли брзине и присуства алкохола и дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње, евидентирана су 284 прекршаја, од 504 контролисана учесника у саобраћају.

Евидентирана су и 77 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

Полиција апелује на учеснике у саобраћају да се придржавају законских одредаба о основама безбједности саобраћаја на путевима, како би своју и безбједност других подигли на што виши ниво.