latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:56 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Бањалука: Већина грађана задовољна стањем безбједности у граду

На данашњој сједници бањалучког Форума за безбједност грађана усвојен је извјештај, према којем је велика већина грађана задовољна стањем безбједности у Бањалуци, рекао је предсједник Форума Радислав Јовичић.
Бањалучки Форум за безбједност грађана - Фото: РТРС
Бањалучки Форум за безбједност грађанаФото: РТРС

Јовичић је рекао новинарима након сједнице да овај извјештај о истраживању стања безбједности на подручју града представља прву степеницу ка изради стратегије безбједности града Бањалука.

Према његовим ријечима, очекује се да иницијатива о овом документу буде прихваћена и да ће ускоро услиједити израда опсежног документа који ће, након одобрења одборника градског парламента, имати и оперативну функцију.

Јовичић је навео да је у извјештају о истраживању стања безбједности на подручју града и анкета у којој су грађани одговарали на 17 питања из исто толико области.

- Анализа безбједности је рађена по различитим основама, а, према крајњим резултатима, грађани Бањалуке су у великој мјери задовољни стањем безбједности - рекао је Јовичић.

Он је додао да постоји мањи проценат грађана који нису задовољни стањем безбједности и да ће се форум тиме озбиљно бавити.

- Разматраћемо све примједбе грађана и упутити допис надлежним институцијама да би било пронађено рјешење и да би проценат незадовољних био сведен на најмању могућу мјеру - рекао је Јовичић.

Он је изразио задовољство због тога што се све већи број грађана укључује у рјешавање проблема.

Јовичић је рекао да је анкету у извјештају спровео истраживачки тим у којем су, осим њега, и члан Форума Драгомир Јовичић, те чланови Безбједносно-истраживачког центра Бањалука Драгиша Јуришић, Горан Максимовић и Раде Тањга.