latinica  ћирилица
27/06/2019 |  16:51 ⇒ 28/06/2019 | 07:56 | Аутор: РТРС

Видовданска свечана академија; Цвијановићевој уручена Плакета града Добоја (ФОТО)

Свечаном академијом и додјелом признања и награда у Добоју обиљежен Дан града, 28.јуни.

То је датум када се име града први пут 1415.године помиње у писаним документима.
Плакета, највише признање града уручена је предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић.

И као премијерка и као предсједница Српске Жељка Цвијановић изузетно се залагала и помагала Добоју. Незамјенљива је њена помоћ и подршка након поплаве 2014. због чега је, кажу у градској управи, највише признање града, плакета, у правим рукама.

- Заслужила је можда да и раније добије ту награду али ево прилика сада када је предсједница Републике, свакако да смо имали пуну подршку и Владе Републике Српске и предсједнице, тако да настављамо са много капиталних пројеката за град Добој - рекао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Фото: РТРС

Све што је започето биће и завршено,каже предсједница. Нова болница, спортска дворана, реконструкција школа и путева, само су неки од пројеката који ће бити реализовани.

- У наредних неколико година Добој ће бити мјесто гдје ће се вршити огромна улагања а кад то кажем мислим на путну инфраструктуру, доста тога смо урадили и Добој ће бити повезан аутопутем са Београдом - поручила је Цвијановићева.

Приоритете има и град, а један од капиталних пројеката је заштита од поплаве.

- Имамо увјерење предсједнице Српске да ћемо ући у тај пројекат, ми смо већ кренули у експропријацију земљишта, радимо ревизију пројекта и наћи ћемо финансисјксу конструкцију како бисмо заштитили имовину и наше грађане - истакао је Јеринић.

Фото: РТРС

Заједничке напоре градских и републичких власти на развоју града примјећују и грађани.

Највише признање града уручено је и федералном министру за расељена и избјегла лица Едину Рамићу, чије министарство годинама улаже у пројекте обнове на подручју Добоја. На свечаној академији уручене су награде најбољим ученицима добојских школа, те другим заслужним појединцима и организацијама.