latinica  ћирилица
27/06/2019 |  18:08 | Аутор: СРНА

Имамовић: Не смијемо доживјети судбину Бихаћа и Цазина

Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић изјавио је данас да Тузла, када је ријеч о мигранстској кризи, не смије да доживи судбину Бихаћа и Цазина.
Јасмин Имамовић   (Фото:i2.wp.com/) -
Јасмин Имамовић (Фото:i2.wp.com/)

Имамовић је након сједнице Градског вијећа рекао новинарима да се веома брине за Тузлу, јер је било неких немилих догађаја који упозоравају да је крајње вријеме да највиши државни органи почну рјешавати ово питање.

Он је навео да је Градско вијеће донијело неколико закључака, међу којима и да се направе мигрантски центри у којима би се утврдио идентитет миграната, јер је познато да они на једном мјесту држе пасоше, а онда дођу без докумената на регистрацију.

- Закључак је, када је ријеч о мигрантској кризи, да Тужилаштво и Суд БиХ, Агенција за истраге и заштиту БиХ и друге надлежне институције, прекину све ланце илегалног уласка миграната у БиХ - рекао је Имамовић.

Он је додао да је затражено од МУП-а Тузланског кантона да буду формирани контролни пунктови у Сапни и Калесији да би се видјело ко улази на подручје Тузле без докумената.

Истичући да је неопходно процесуирати све извршиоце кривичнх дјела кријумчарење миграната, Имамовић је рекао да мигранти, који су дали новац за превоз, након доласка пред границу са Хрватском, Италијом и Словенијом, схвате да не могу даље, те постају нервозни и јавља се проблем.