latinica  ћирилица
27/06/2019 |  18:17 | Аутор: sputniknews.com

Политички хаос у Приштини, Тачи више не преговара са Београдом?

Копредсједавајући тима Приштине у дијалогу с Београдом Шпенд Ахмети саопштио је данас да се повлачи с тог мјеста, послије става Уставног суда да је формирање те делегације неуставно и незаконито, јавља Коха.нет.
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu) -
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu)

Посланик Скупштине Косова Илир Деда реаговао је на став уставног суда оцјеном да је након скоро двије године разјашњено да не може бити „дијалога предсједника“ (Александра Вучића и Хашима Тачија) и да је „данас улога Хашима Тачија у дијалогу са Србијом завршена", преноси Танјуг.

- Одлука Уставног суда која подрива државну делегацију за дијалог са Србијом  изузетно је важна - појашњава ко има мандат да води дијалог са Србијом. Само влада и премијер - објавио је Деда на Фејсбуку.

Опозициони Демократски савез Косова (ДСК), који је покренуо иницијативу за испитивање уставности формирања делегације за преговоре с Београдом, оцијенио је да послије одлуке Уставног суда косовска влада и делегација морају одмах да поднесу оставку, преноси Зери.инфо.

Посланик ДСК Авдулах Хоти рекао је на конференцији за новинаре да је суд јасно рекао да је „закон о дијалогу неуставан“ и позвао владу и делегацију да одмах поднесу оставке и да се распишу избори.