latinica  ћирилица
27/06/2019 |  18:32 ⇒ 19:51 | Аутор: СРНА

Доња Градина: "Ноћни вукови" положили вијенце јасеновачким жртвама

Чланови Мото-клуба "Ноћни вукови" из Републике Српске, Русије, Србије, Црне Горе, Бугарске, Словачке, Чешке, Њемачке и Аустралије положили су данас вијенце на гробном пољу "Тополе" свим невино страдалим жртвама логора Јасеновац и Доња Градина.
Козарска Дубица: Ноћни вуковии - Фото: СРНА
Козарска Дубица: Ноћни вуковииФото: СРНА


"Ноћни вукови" су у оквиру тродневне туре под називом "Видовдан 2019 - путевима Српске" посјетили Спомен-подручје Доња Градина у Козарској Дубици, гдје су присуствовали историјском часу и погледали документарни филм "Градина" аутора Симе Брдара.

- Дошли смо да покажемо братство и заједно обиљежимо Видовдан, славу Војске Републике Српске, а данас смо искористили вожњу да посјетимо Спомен-подручје Доња Градина, да нашој браћи покажемо страдања која су се дешавала у Другом свјетском рату нашем народу - рекао је потпредсједник Мото-клуба "Ноћни вукови" Републике Српске Горан Тадић.

Он је оцијенио да је тешко разумјети та страдања, те да многи никада нису чули за такве страшне злочине који су се десили у Јасеновцу и Доњој Градини.

Тадић је додао да се традиционалном туром под називом "Видовдан 2019 - путевима Српске" на најбољи начин промовише Република Српска, њени потенцијали и природне љепоте.

Он је прецизирао да ће чланови Мото-клуба "Ноћни вукови" у 20.00 часова присуствовати молебану за Косово и Метохију у Храму Покрова Пресвете Богородице у Кнежици, а затим и концерту Ансамбла "Александар Невски".

Директор Спомен-подручја Доња Градина Тања Тулековић изјавила је да је посјета "Ноћних вукова", као и све остале посјете, значајна у смислу ширења истине о страдању Срба, Јевреја и Рома за вријеме Другог свјетског рата, односно за вријеме Независне Државе Хрватске.

Чланови Мото-клуба "Ноћни вукови" ће, сутра на Видовдан, у Бањалуци у 9.00 часова положити вијенце на споменик 12 бањалучких беба, након чега ће разговарати са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.

Полазак из Бањалуке планиран је за 10.00 часова, а 12.00 часова у манастиру Осовица код Српца "Ноћни вукови" ће присуствовати крсној слави Војске Републике Српске.