latinica  ћирилица
28/06/2019 |  16:28 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Са Вучићем разговарано о проблемима српског народа

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је на данашњем састанку предсједника Србије Александра Вучића са представницима Срба из региона у Лађевцима, код Краљева, разговарано о проблемима српског народа уопште и Срба у региону.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Након састанка, Чубриловић је у телефонској изјави Срни рекао да је предсједник Вучић желио да истакне своју жељу да сарађује и да та сарадња не буде ни на чију штету, а у корист јединства Срба, ма гдје они радили, живјели и остваривали своја права.

- Србија као држава примјењиваће реципроцитет према националним заједницама у којима Срби живе и какав однос те државе имају према српском народу - истакао је Чубриловић.

Он је рекао да ће наредни састанак предсједника Вучића са Србима из региона бити одржан у септембру-октобру у Београду или Новом Саду.

Говорећи о данашњем отварању војно-цивилног аеродрома "Морава" код Краљева, којем је присуствовао, Чубриловић је истакао да је добро да се једном радном побједом обиљежава Видовдан - важан датум у историји Срба.

Осим Чубриловића, отварању аеродрома и састанку предсједника Вучића са Србима из региона присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Радован Вишковић.