latinica  ћирилица
29/06/2019 |  15:25 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Мићић одустао од кандидатуре за предсједника СДС-а

Одустајем од кандидатуре за предсједника Српске демократске странке, дајући тиме конкретан допринос у постизању консензуса око једног кандидата, стоји у саопштењу које је послао Мићо Мићић.
Мићо Мићић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) -
Мићо Мићић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

Саопштење преносимо у цијелости:

Сутра Српску демократску странку очекују вјероватно најважнији унутарстраначки избори у претходних 20 година.

У тренутку дубоке кризе у којој је странка већ неколико година из низа објективних, али и субјективних разлога, сад нам је најпотребније да погледамо једни друге у очи, превазиђемо подјеле и вратимо Српску демократску странку на мјесто које јој припада од оснивања и странке и Републике Српске.

Због тога, а прије свега због јединства које нам је пријеко потребно, одустајем од кандидатуре за предсједника Српске демократске странке, дајући тиме конкретан допринос у постизању консензуса око једног кандидата.

Хвала Градском одбору СДС Бијељина који ми је указао повјерење, предложивши ме за предсједника и свим људима из других одбора који су изразили жељу да ме виде на челу СДС.

Градски одбор СДС Бијељина и ја ћемо свим снагама подржати новог предсједника и руководство СДС, а позивам и све остале чланове Српске демократске странке, прије свега, новог предсједника СДС да нам већ од првог дана послије унутарстраначких избора први и најважнији задатак буде опоравак СДС. Живјела Српска демократска странка, живјела Република Српска!, наводи се у саопштењу.