latinica  ћирилица
30/06/2019 |  17:26 ⇒ 20:42 | Аутор: СРНА

Вишковић: Приоритет Владе да помогне у очувању националног идентитета

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је Штутгарту истакао значај сарадње Републике Српске са дијаспором, те нагласио да је приоритет Владе да помогне у очувања националног идентитета и заштите културне баштине свих људи поријеклом из Српске, који живе широм свијета.
Вишковић се састао са представницима дијаспоре (Фото:atv.bl) -
Вишковић се састао са представницима дијаспоре (Фото:atv.bl)

Вишковић, који је данас разговарао у Представништву Републике Српске у Штутгарту са представницима дијаспоре из њемачке покрајине Баден Виртемберг, похвалио је рад овог Представништва за које је рекао да успјешно промовише интересе и потенцијале привреде Српске у иностранству.

- Премијер је истакао да су Влада Републике Српске и све институције увијек на располагању нашој дијаспори - саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Саговорници су заједнички изразили очекивање да ће се и у наредном периоду наставити дјеловати у правцу проширења и унапређења сарадње нарочито у областима привреде, промоције Републике Српске, те очувања културе и идентитета.

На састанку је разговарано и о значају недавно одржаног другог Форума дијаспоре у Бањалуци и активностима које Влада Републике Српске проводи с циљем јачања сарадње, бољем увезивању и успостављању партнерискх односа са дијаспором.

Вишковић је рекао да је на Форуму исказана и спремност да се уз подршку дијаспоре допринесе промоцији привредних и туристичких потенцијала Српске, као и предузимању конкретних привредних активности.

Састанку су, поред представника дијаспоре, присуствовали и генерални конзул Србије у Штутгарту Божидар Вучуревић, као и представници Српске православне цркве у Њемачкој.