latinica  ћирилица
01/07/2019 |  19:46 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Требиње нову сезону дочекало богатијом понудом

Требиње, туристички бисер Српске, нову сезону дочекао је богатијом понудом.

Гости са свих страна свијета могу бирати вожњу чамцима по Требишњици или туристичким возићем кренути у разгледање града. За оне жељне адреналина ту су планинарски успони, док је за поклонике вјерског туризма осмишљена тура "Стазама Св. Василија".

Туристичка сезона на крајњем југу Српске се захуктава, а са њом и први туристички возић на улицама Требиња. Од прве вожње велико је интересовање за нову туристичку атракцију. За све који дођу у град на Требишњици возић је прилика да Требиње сагледају из друге визуре.

Новитет у туристичкој понуди су и лађе на Требишњици, које су својевремено биле главна атракција града. Након више деценија поново плове ријеком, баш по узору на оне старе. И ту списку новитета није крај.

- Сарадња Туристичке организације Даниловград и Требиње мапирали четири најзначајније локације везане за Св. Василија да би туристима и великом броју вјерника дали информације и о другим значајним локацијама везаним за овог светитеља. Ту су "хајкинг" туре и планирање, као нова понуда за адреналински туризам. То раде сертификовани водичи из планинарских друштава - рекао је Марко Радић дирекотор Туристичке организације Требиње.

Са новитетима, али и другим садржајима које Требиње нуди одушевљени су туристи са свих континената. Туристички радници надају се да ће нови садржаји допринијети повећању броја посјета и ноћења. Први подаци и бројке охрабрујући.

Очекивања су да се број од 100.000 регистрованих ноћења ове године премаши, док је број стварних посјета граду на Требишњици, тврде упућени, троструко већи.