latinica  ћирилица
02/07/2019 |  18:50 ⇒ 19:06 | Аутор: Б92

Ивана Јоровић сјајном игром до у другог кола Вимблдона

Српска тенисерка Ивана Јоровић са 2-0 (7:6, 6:4) у сетовима побиједила је Лесли Керхове у првом колу Вимблдона.

Ивана Јоровић је приказала добру партију на данашњем сусрету, иако је у њеној игри било доста осцилација, добра је ствар што је добар дио превладао и што је успјела да побиједи.

Није све изгледало идеално, није било како треба посебно послије једног маратонског брејка који је Керхове присвојила. Ипак је српска тенисерка смогла довољно снаге да уведе први сет у тај-брејк гдје је успјела и да побиједи са 7-5.

Занимљиво, у овом сету је направила два брејка, баш као и њена ривалка Лесли Керхове, која је имала предност од 5-2 у тај-брејку над Иваном Јоровић.

Међутим, српска тенисерка је сјајном игром успјела да веже чак пет поена и да упише себи први сет, иако је не дуго прије тога, тако нешто дјеловало као немогућа мисија.

Други сет је почео неславно по српску тенисерку. Керхове је направила брејк у другом гему и повела са 2:0, али се тада Јоровићева тргла и везала два гема.

Наредна два гема су освојена на свом сервису, да би српска тенисерка направила сјајан посао.

У правом моменту је Ивана Јоровић сломила 201. играчицу свијета и направила брејк, који је потом успјела да потврди на свом сервису и да поведе са 5:3, да би на крају добро одсервирала и освојила други сет.

Тако се Јоровићева послије побједе 7:6, 6:4, пласирала у друго коло Вимблдона где ће играти против боље из дуела Дона Векић – Алисон Риске