latinica  ћирилица
03/07/2019 |  13:51 ⇒ 14:39 | Аутор: Б92

Кецмановић због повреде предао меч Перу

Млади српски тенисер Миомир Кецмановић није успио да се пласира у треће коло тениског турнира на Вимблдону пошто је због повреде скочног зглоба морао да преда меч Французу Бенои Перу.

Пер је водио са 2-0 у сетовима (7:6, 6:4) када му је српски тенисер предао меч због превеликих болова проузроковани повредом зглоба и стопала.

Кецмановић је током другог сета затражио медицински тајм-аут због болова у стопалу, а затим је крајем исто дијела игре изврнуо зглоб током једног ритерна.

Кецмановић је први припријетио, већ на самом почетку дуела, али није искористио двије брејк лопте. Пер је то искористио и направио брејк за 3:1, али је недуго затим било 4:4.

Оба тенисера била су сигуран на сервису и дошло се до тај-брејка, а затим и до одлучујућег поена. Линијски судија је један Перов ударац прогласио аутом, а послије успјешног челенџа Француза судија Фергус Марфи је поен додијелио Миомировом противнику.

Арбитар у столици је тада погријешио, јер би Кецмановић веома лако одиграо ударац да није чуо линијског судију који "зове" аут.

На старту друге дионице меча оба тенисера су пропустила по неколико прилика, али послије повреде Кецмановића ништа није било исто.

Оба тенисера су играла знатно слабије, а кључни детаљ десио се на 4:4, када је Пер спасао неколико гем лопти, а онда са два добра поена – упркос претходно лошој игри – дошао до брејка.

Одсервирао је за сет, а одмах послије првог поена у трећем сету Кецмановић је пришао мрежи и предао.

Пер у трећем колу игра против бољег из окршаја Пабло Куевас – Јиржи Весели.

Повезане вијести:

Вимблдон: Ђоковић на РТРС-у; Пренос меча Типсаревић - Андерсон