latinica  ћирилица
03/07/2019 |  15:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић о Ђоковићу и Иванишевићу: Умjетност је од противника направити пријатеља

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је добро да српски тенисер Новак Ђоковић има добре односе са бившим хрватским тенисером Гораном Иванишевићем и да је важно да се превазилазе сукоби који датирају од раније.

Иванишевић је однедавно у тренерском тиму Новака Ђоковића, а новинаре је на прес конференцији занимало како Вучић види то што медији преносе шта је Иванишевић раније говорио о Србима.

Предсједник је примјетио да је њему самом, због личног и искуства његове породице, као и начина васпитања, увијек лакше да говори лоше о Хрватима, али да не само да као предсједник државе мора да говори добро о њима и о односима Срба и Хрвата, већ је то, истиче, и потребно.

- Добро је за нашу земљу да Новак Ђоковић има добре односе са Иванишевићем, да се превазилазе сукоби од раније - констатовао је Вучић.

Предсједник је поновио је да ће Срби и Хрвати морати да раде заједно ако желе да опстану, без обзира на све што нам се дешавало у Првом и Другом свјетском рату и у сукобима 90-их година.

- Ђоковић је храбар, млад момак који гради мостове умјесто да их руши и не видим у томе проблем - додао је Вучић.

Примјетио је и да је могуће извући "милион" изјава од раније, али да то није разлог да се не разговара и да се не граде добри односи.

- Умјетност је када од некадашњих непријатеља или противника направите пријатеље или оне који вам више нису противници. То је посао политичара, а још боље ако то неко други уради, на неком другом плану - закључио је предсједник Србије.