latinica  ћирилица
04/07/2019 |  08:06 ⇒ 09:01 | Аутор: РТС

Ђоковић: Одиграо сам добар и квалитетан меч

Новак Ђоковић је задовољан како је одиграо меч против Дениса Кудле (3:0). Кратак и ефикасан меч. О Роперту Хуркачи има само ријечи хвале, добро га познаје и тактички ће се спремити за меч.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/wimbledon) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/wimbledon)

- Мислим да сам одиграо доста добар меч, квалитетан. У почетку сам био врло оштар и сконцентрисан. Било је 5:0 за мене за 15 минута. Нисам му дао превише времена имеђу поена. Прилично сам добро и ефикасно играо и добро спроводио све оно што сам тактички замислио прије меча, иако нисам имао прилике да се састанем са њим - поручио је Ђоковић.

Ипак, свјестан је и сам да увијек може боље.

- Послије тога је било неких елемената у игри који су могли боље да функционишу, можда и одређени падови. Ја сам се поприлично брзо враћао. Сат и по времена је трајао меч у три сета. Боље сам одиграо него са Колшрајбером, тако да све иде у тој некој узлазној путањи и у добром правцу.

Наредни противник је Роберт Хуркач, то ће бити реприза дуела са Ролан Гароса, у измјењеним условима. Како ћеш се припремити за тај дуел?

- Надам се да ће бити и резлтатска реприза. Тај меч сам прилично лагодно добио у три сета. Међутим, потпуно другачија подлога и услови за игру. Трава, иначе, више одговара серверима као што је Хуркач, који има изузетно снажан сервис. Врло добар момак, изузетно га поштујем јер има врло фин карактер и исказује поштовање према свакоме. Изузетно често тренирамо заједно, тако да се добро слажемо и познајемо. Имао сам времена да упознам његову игру, иако је млад. Он један од предводника те нове генерације квалитетних младих тенисера који ће нас замјенити једног дана. Дефинитивно има тај квалитет и ментална стабилност на терену, јер је побиједио Доминика Тима ове године у Мајамију и направио је неколико скалпова на великим турнирима, што је за похвалу. Тако да не изгледа да му је проблем да игра на великим стадионима. Међутим, искуство је на мојој страни. Припремићу се тактички добро за тај меч. Анализираћу га заједно са мојим тимом тренера и надам се најбољем.

За крај хтео бих да прођемо укратко кроз један твој Гренд слем дан. Да ли имаш неке трикове, посебно као данас када се одуже мало мечеви прије твог, када играш посљедњи и с обзиром да имаш много обавеза послије меча. Како то функционише и колико се отприлике задржиш на Гред слему послије једног меча?

- Зависи, овдје на Вимблдону одсједам у кући која је јако близу, тако да не проводим превише времена овде у клубу након меча, осим што причам са вама и хладну купку, мало бицикл, истезање и одређене вјежбе након меча. Чим то завршим идем у кућу и тамо настављам са својим опоравком. То све може да траје три-четири сата, зависи шта треба да урадим. Да ли тим сматра да треба још нешто да урадим у теретани или не. Сутрадан обично имамо дан паузе, тако да имам времена да се опоравим и да одређени дио тренинга и вјежби одрадим сутра. Тако да, у суштини, овдје је лакше, зато што не проводим вријеме у саобраћају, све је врло близу. Данас се све мало одужило зато што је меч прије мене требало раније да се заврши, играло се у пет сетова. Био сам спреман и ништа, као сви остали чекам. Обично више волим да проводим вријеме на свјежем ваздуху, него да будем превише у затвореним просторијама. Имамо прилику, овдје има теретана на отвореном, тако да сам ту проводио већи дио свог времена, са својим тимом, збијали смо шале, вицеве, што се каже квалитетно проводили вријеме, колико смо могли - рекао је Новак Ђоковић.