latinica  ћирилица
04/07/2019 |  15:57 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Још три особе осумњичене за убиство на Цетињу

Црногорска полиција је идентификовала још три особе осумњичене да су учествовале у убиству Богдана Милића /38/ и рањавању три особе на Цетињу 11. јуна.
Богдан Милић убијен у пуцњави на Цетињу (Фото:www.vijesti.me) -
Богдан Милић убијен у пуцњави на Цетињу (Фото:www.vijesti.me)

Из Управе полиције Црне Горе саопштено је да је ухапшен Д.В. /30/ са Цетиња, док су против његових суграђана М.М. /25/ и П.Л. /21/, који су у бјекству, поднесене кривичне пријаве.

- Сумња се да је П.Л. један од саизвршилаца кривичног дјела у којем је Б.М. смртно страдао, а три особе повријеђене - наводи се у саопштењу.

Из полиције додају да су полицијски службеници у протекла два дана претресли локације на Цетињу и у Будви и пронашли седам комада ватреног оружја и скоро хиљаду комада муниције.

- Полиција је претресима локација које користе П.Л, Ј.М, Б.М, Љ.П. и Д.В. на Цетињу пронашла пиштољ, девет комада муниције и два оквира - наводи се у саопштењу.

На подручју Будве полиција је претресла 27 локација које користе Д.В. и Н.Б. и пронашла револвер, четири пиштоља, ловачку пушку и 974 комада муниције разних калибара и врста.

Ухапшени Д.В. ће, уз кривичну пријаву, бити приведен државном тужиоцу у Специјалном државном тужилаштву због сумње да је починио кривично дјело стварање криминалне организације у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

- Против М.М. и П.Л. тужиоцу су поднесене кривичне пријаве због сумње да су починили кривична дјела стварање криминалне организације, тешко убиство посредством помагања у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја - наводи се у саопштењу.

Из полиције подсјећају да су три дана након убиства ухапшени Л.Н. /21/, Ж.П. /20/ и М.П. /18/.