latinica  ћирилица
04/07/2019 |  17:20 | Аутор: СРНА

Вулин: Забрана - одмазда шиптарског руководства

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да забрана уласка званичницима Србије на простор Косова и Метохију представља одмазду шиптарског руководства и још један доказ да Приштина бјежи од дијалога по сваку цијену.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Након што су доживели фијаско са покушајима да натерају Србе да купују шверцовану робу из камиона, сада покушавају да их казне тиме што ће им забранити или прекинути везу са државним руководством - нагласио је Вулин.

Он је поручио да нико не може да прекине везу између Срба са простора Косова и Метохије са Владом и предсједником њихове државе, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Ово није политика, ово је одмазда, покушај да свој бес искале на Србима са простора Косова и Метохије, покушавајући да прекину сваку везу између њих, Владе Србије и њиховог председника. То неће бити могуће, никада у томе нису успели, неће ни овај пут - поручио је Вулин.

Према његовим ријечима, најновија одлука Приштине је тест за нову бриселску администрацију - да ли су у стању да остваре свој ауторитет, да обезбиједе бар елементарно кретање људи, када нису успјели да обезбиједе кретање робе.

- Надам се да ће нова бриселска администрација напустити праксу саопштења у којима обе стране треба да се уздрже и у којима стално покушавају да изједначе Србију са шиптарским руководством - рекао је Вулин.

Приштина је донијела одлуку да ниједном српском званичнику не треба дозволити улазак на подручје Космета.