latinica  ћирилица
04/07/2019 |  17:23 | Аутор: Б92

Марин Чилић елиминисан са Вимблдона

Хрватски тенисер Марин Чилић заустављен је у другом колу Вимблдона, пошто је бољи од њега у три сета био Португалац Жао Соуса.

Чилић, који је у лошој форми дошао у Лондон, није оправдао улогу фаворита и поражен је послије нешто више од два сата игре – 6:4, 6:4, 6:4.

Хрватски тенисер одиграо је лош меч, много је осцилирао и Соуса, којем трава није омиљена подлога, успио је да изненади и прође у наредну фазу.

Чилић ниједном није успео да одузме сервис гем Соуси, а имао је чак дванаест прилика. Португалац ће у наредном колу играти против Данија Еванса, који је савладао Николоза Басилашвилија.

Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је данас побиједио Британца Камерона Норија са 6:4, 6:4, 6:0.

Седми тенисер свијета је стигао до побједе за сат и 49 минута игре, а противник у наредној рунди биће му Американац Стив Џонсон.

Џонсон је послије велике борбе у пет сетова елиминисао Аустралијанца Алекса Де Минаура - 3:6, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Меч Американца и Аустралијанца трајао је готово три и по сата, а колико је све било "близу" говори и укупан број освојених поена - 150:149 у корист Џонсона.

Њемачки тенисер Јан Ленард Штруф је у другом колу побиједио Американца Тејлора Фрица у четири сета (6:4, 6:3, 5:7, 7:6) и у наредној рунди чека Казахстанац Михаил Кукушкин.

Кукушкин је савладао Американца Џона Изнера, послије пет сетова – 6:4, 6:7, 4:6, 6:1, 6:4. Подсјетимо, Изнер је бранио полуфинале из прошле године.