latinica  ћирилица
04/07/2019 |  21:03 ⇒ 22:17 | Аутор: Б92

Вимблдон: Надалу трилер против Кирјоса!

Рафаел Надал пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је послије велике борбе побиједио Ника Кирјоса – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).
Рафаел Надал (фото: AP Photo/Kirsty Wigglesworth) -
Рафаел Надал (фото: AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Други тенисер свијета у наредној фази такмичења играће против Жо-Вилфред Цонге, који је био бољи од Рикардаса Беранкиса.

Меч који су сви дуго очекивали потпуно је оправдао очекивања. Спектакуларни поени, тензија, међусобне провокације, свађе са судијом – овај меч је све то понудио.

Сви су сагласни да је овај дуел по интензитету и квалитету игре заслужио много више од другог кола, међутим не заслужује Кирјос због пласмана на АТП листи.

Аустралијанац је лоше ушао у меч и Надал је одмах направио брејк. Шпански тенисер није попуштао до краја сета, а Кирјоса је посебно нервирало понашање Рафе.

Други тенисер свијета користио је и више од дозвољеног времена између поена, а судија Думусуа га није опомињао.

Кирјос је више пута замјерио Французу што га не санкционише.

Надал резултатом 6:3 добија први период игре, а тензија на терену је расла из гема у гем.

На старту другог сета видјели смо пресликану ситуацију с почетка дуела, с тим што су се замијениле улоге. Кирјос је направио брејк и брзо повео са 3-0.

Надал је наставио са провокацијама, Кирјос је наставио да "гунђа", а публика на трибинама је уживала.

Аустралијанац одличном игром долази до изједначења 6.3.

Током трећег сета гледали смо изузетни тенис. Играчи нису попуштали код сервиса, нисмо видјели много брејк лопти и све је ишло ка тај-брејку. До њега смо и дошли, а тамо... тамо је Надал имао више концентрације и резултатом 7:5 дошао до вођства од 2-1.

Многи су помислили да ће Кирјос ментално попустити у наставку меча, али то се није десило. Гледали смо пресликану игру из трећег сета. Аустралијанац и Шпанац су били сигурни на сервису и нисмо видјели ниједан брејк. Услиједио је нови тај-брејк.

Кирјос поново лоше креће 13. гем. Имао је зицер Аустралијанац, али је смеч послао у мрежу.

Потом је избацио форхенд у аут и Надал је дошао до три меч лопте. Прву је искористио и тако дошао до велике побједе.

Сада је 4-4 у међусобним дуелима двојице тенисера.