latinica  ћирилица
05/07/2019 |  12:16 | Аутор: СРНА

Идентификована два извршиоца крађа у објектима СПЦ

Полиција из Новог Града ухапсила је лице чији су иницијали Д.С. из Петриње због сумње да је у мјесту Рудице у општини Нови Град извршило крађу из вјерског објекта Српске православне цркве.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да је ово лице осумњичено да је између 3. и 4. јула насилно ушло у вјерски објекат одакле је украло одређен број црквених предмета.

Код овог лица су пронађени и привремено одузети украдени предмети.

Припадници Полицијске станице Приједор два су у претходном периоду, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске станице Козарац, лишили слободе лице чији су иницијали С.Д. из Приједора због сумње да је у мјесту Козарац извршило крађу из објекта Српске православне цркве.

- Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичено лице у ноћи између 20. и 21. јуна насилно ушло у вјерски објекат одакле је украло одређен износ новца и неколико црквених предмета. Код овог лица су пронађени украдени предмети - наводи се у саопштењу.

Полиција је истрагом утврдила да мотив није вјерска или национална нетрпељивост.

Након комплетирања и документовања предмета против Д.С. и С.Д. ће Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај о кривичном дјелу тешка крађа.