latinica  ћирилица
05/07/2019 |  14:14 ⇒ 10/07/2019 | 09:31 | Аутор: РТРС

У окиру приједорског Културног љета и Ша Фест

У окиру приједорског Културног љета, од 7. до 10. августа у Приједору ће бити одржан Ша Фест, меморијални фестивал посвећен преминулом музичару, сликару и фронтмену приједорске групе Тату, Далибору Поповићу Микши. У приједорској Љетној башти наступиће позната музичка имена из региона, а биће организована и Ша улица умјетности.
Ша Фест - Фото: РТРС
Ша ФестФото: РТРС

Успомена на свестраног приједорског умјетника, прерано преминулог Далибора Поповића Микшу, живи и кроз Ша Фест, посвећен управо њему. Током двије фестивалске вечери, 9. и 10. августа у приједорској Љетној башти наступиће позната музичка имена из региона. 

- Деветог августа у Љетној башти свираће нам Ајри Еф-Ем, Штутгарт онлајн, Партибрејкерси, Лет 3, Смоке Мардељано, а за афтер парти прве вечери фестивала побринуће се и ди-џеј Инис. Друге вечери фестивала - 10. августа, загријавање почиње уз приједорски бенд Сајана, а онда се наставља наступима сјајних ТБФ-оваца, затим М.О.Р.Т, Зостера, Војка, Микрија Мауса и Бване, а за афтер парти друге вечери бринуће се ди-џеј Фет Ви - навела је портпаролка Ша Феста Приједор, Наташа Куриџа.

У оквиру фестивала, 7. и 8. августа биће организована и "Ша улица умјетности". На три улична пункта у програму ће учествовати бројни музички, ликовни и позоришни умјетници. Град Приједор подржао је Ша Фест.

- Заиста ћу дати све од себе и ја лично и Туристичка организација, а и вјерујем и сви остали да овај пројекат оживи, да буде самоодржив и да сваке године буде бољи и бољи са новим садржајима - рекла је директорка Туристичке организације Града Приједора Амира Ганић.

- Фестивал је из Љетне баште изашао на улицу са многим културним садржајима и постаће већ ове године, према мом мишљењу, најзначајнији програм у оквиру Приједорског културног љета - истакао је Зоран Станић из приједорке Градске управе.

Цијена дводневне улазнице је 15, а једнодневне 10 КМ. Фестивалски приход намијењен је, прије свега, Фонду "Далибор Поповић Микша" и развоју умјетности. 

- Приход који остваримо од куповине улазнице и пића ставићемо у Фонд "Далибор Поповић Микша" и видјећемо да ли ће ићи у неку сферу стипендија, подршке неког бенда неког младог умјетника и наравно један дио новца ће остати за Ша Фест 2020. године - нагласио је предсједник Удружења Ша Фест и члан Организационог тима, Горан Кривић.

Жељезнице Српске обезбиједиле су бесплатан превоз на Ша Фест из Бањалуке и Новог Града, као и повратак посјетилаца кући. Овогодишњи фестивал подржали су бројни спонзори, а медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске.