latinica  ћирилица
05/07/2019 |  22:04 ⇒ 22:09 | Аутор: Независне

Ухапшени гранична полицајка БиХ и адвокат осумњиченог за убиство Пуканића

У Хрватској и БиХ данас је изведена велика полицијска акција разбијања криминалне организације.
Загреб (Фото: nacional.hr) -
Загреб (Фото: nacional.hr)

У БиХ је ухапшено више особа, а међу њима је и једна гранична полицајка за коју се сумња, како се незванично сазнаје, да је помагала сумњивцима да дрогу пребаце у Хрватску и то другим, околним путевима, а не преко самог граничног прелаза.

У акцији кодног назива "Тебра" која се током цијелог дана проводи на територији Хрватске и Босне и Херцеговине заплијењено је укупно 500 килограма дроге сканк.

У Хрватској је ухапшено укупно 20 особа, десет у Загребу, шест у Сплиту, двоје на Рабу и двоје на Корчули, јавља РТЛ.

Према незваничним информацијама, неке ухапшене сумњиче, међу осталим, за паљење аутомобила, премлаћивање и дилање дроге.

Међу ухапшенима је и Ђорђе Вулетић Ђоко, иначе бивши полицајац, припадник кнежијске групе којем се судило у случају криминалних организација. С њим је пао и Томислав Сабља с којим је већ једном био пао, прије три године, и то због покушаја крађе аутомобила. Ухапшен је и његов аквокат Андреј Илић, који је познат као адвокат једног од осумњичених на суђењу убицама Иве Пуканића, јавља РТЛ.

Сумњичи их се за цијели низ кривичних дјела из организованог криминала - премлаћивање, паљење аутомобила, дилање дрогом.

Истражује се јесу ли осумњичени повезани с паљевином возила Крешимира Антолића, бившег полицајца и садашњег шефа за безбједност Динама.

Још раније, изјаву је медијима дао адвокат Љубо Павасовић Висковић.

Рекао је да он брани двојицу приведених, а о именима није хтио разговарати.

- Ради се о више кривичних дјела почињених наводно у саставу злочиначке организације. Колоквијално говорећи, ради се о некој паљевини возила, планирању напада, дакле наношењу физичких повреда неким људима. Међутим, то је сада груба верзија приче, тек ћемо видјети током сутрашњег дана у што ће се све то искристализирати -додао је Павасовић Висковић.

Упитан имају ли хапшења везе с Динамом, казао је: "Нешто у неким назнакама ми се чини да јесте, али исто тако ми се чини да све што је повезано с ГНК Динамом, да је врло, врло танко с доказима и чисто сумњам да ће доћи до неког правосудног епилога који би задовољавао неког ко је покренуо овај поступак."