X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
06/07/2019 |  10:27 ⇒ 19:31 | Извор: СРНА

Тројица бициклиста са Пала кренули на пут у Москву (ФОТО)

Мирослав Клачар, Вук Соковић и Дражан Кусмук, чланови Бициклистичког клуба Јаворина са Пала, јутрос су кренули на пут за Москву дуг 2.800 километара да би изразили захвалност руском народу за помоћ коју је пружао Србима.
Бициклисти са Пала кренули ка Москви - Фото: СРНА
Бициклисти са Пала кренули ка МосквиФото: СРНА

Клачар је рекао да ће пут трајати 18 дана и да дневно планирају да пређу око 150 километара.

- Идемо кроз Хрватску, Мађарску, Словачку, Пољску, Литванију, Летонију и Русију. Планирано је да 23. јула стигнемо у Москву у вечерњим часовима. Тамо имамо организован дочек - објаснио је Клачар, иначе припадник Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Он је навео да то реализује Представништво Републике Српске у Москви, те захвалио шефу Представништва Душку Перовићу јер им је изашао у сусрет.

Клачар је захвалио и општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Трново, Источни Стари Град, Скупштини града Источно Сарајево, Олимпијском центру Јахорина и другим правим лицима који су помогли да реализују овај подухват.

Према његовим ријечима, до сада су имали слична путовања до манастира Хиландар на Светој Гори у три наврата, до Барија у Италији, те до Румуније и Чешке.

Фото: СРНА

Начелник општине Пале Бошко Југовић пожелио је бициклистима да, поред физичке спремности, имају и психичку стабилност, јер сматра да им је потребна за један овакав авантуристички подухват.

- Ријеч је о путу дугом око 3.000 километара и морамо бити свјесни каква их све искушења очекују, а то и јесте суштина пута - објаснио је Југовић, те оцијенио да је ово изазов који на симболичан начин треба да покаже јединство српског и руског народа.

Шеф кабинета граноначелника Источног Сарајева Огњен Југовић рекао је да су испратили суграђане на њихову експедицију која се зове "Хвала и слава Русији 2019".

- Они у најбољем свјетлу представљају локалну заједницу, и општину Пале и град Источно Сарајево - истакао је Југовић и пожелио им срећан пут.

Фото: СРНА

Бициклисте Мирослава Клачара, Вука Соковића и Дражана Кусмука, који су на пут кренули испред Храма Сабора Светог архангела Гаврила, испратили су чланови породица, пријатељи и грађани.