latinica  ћирилица
06/07/2019 |  18:12 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Тешка саобраћајна несрећа код Српца – погинула три младића

У стравичној саобраћајној несрећи, која се догодила ноћас, смртно су страдала три младића од 24 и 25 година, у мјесту Кукуље код Српца. Од силине удара, аутомобил у којем су били потпуно је уништен.

Уобичајену љетњу ноћ у мјесту Кукуље код Српца прекинуо је стравичан удар аутомобила у којем су, враћајући се из изласка, погинула тројица младића - двадесетчетворогодишњи Милан Голубовић и Саша Кудра и двадесетпетогодишњи Мишо Вујмиловић.

Око 3 часа и 30 минута тројица младића у великој брзини из правца Српца слетјела су у канал и ударила аутомобилом у мост.

О силини удара свједоче мјештани. Мост у који су младићи ударили води до куће Драгољуба Церовца. Са аутомобила је отпао и точак који је прекинуо довод струје и оштетио цријеп на оближњем домаћинству.

- Ударило је као да је ударио гром. Тако је то било страховито - каже Драгољуб.

О размјери несреће и силини удара свједоче и кадрови аутомобила који је дословно уништен и из којег је уз мотор испао показивач брзине, али и акумулатор који је такође смрскан.

Дежурни тужилац обавио је увиђај, а узрок несреће тек ће да буде утврђен.

- Тужилац је наложила да се предузму све потребне истражне радње и мјере ради утврђивања свих околности саобраћајне несреће као и потребна вјештачења - истакла је Маја Ђаковић Видовић, службеник за односе с јавношћу Окружног тужилаштва Бањалука.

Мјештани Кукуља надлежне упозоравају на црну статистику на кривини у којој су страдали и младићи из Лакташа. Кажу, од обнове и проширења пута, кривина је постала црна тачка.

- Ту је, на потезу од 400 - 500 метара, седам живота завршило - наглашава мјештанин Горан Бркић.

Због погибије тројице младића тугују Лакташи. У овој општини отказане су све манифестације.

Дан њихове сахране на територији општине биће проглашен Даном жалости.